EDDN Nurmberg
EDDN Nurmberg
LTFM den 35L den basit bir taksi talimatı ile kalktık. Ratvu 4E ile sid basladık. Bu arada kaptan dcl den gelen frekansı yedeğe giriyormus havada hemen gecmek için basit bir yöntem ama unutuluyor. Daha, sonra cpdlc baglantısı ile sofia dan baglandık. Zaman zaman kopmalar olabiliyor. Cpdlc den frekans dergisini gelınce once ack butonu sonra rmpdem vhf1 secip load yapın arkasından frekansı otomatık atın 1. Kutucuğa sonra yeni ctr merkenzıne ' bukres hello, turkısh xxx, FL 360' sadece demenız yeterli. Sofia uzerinde climb FL 340, speed 0.78 or less gibi bir talimat geldi. Ben anlamadım basta macg hızı olarakta speed cruıse da veriliyormus ondekı trafik ile seperation için. Daha sonra cpdlc gece gece nurmberge geldik alcalısta v/s 1500 'fifteen hundred gibi bise dedi galiba' sasırmayın. Bu arada v/s tehlikeli olabilir low energy ya da high energy olabilirsin dedi. Cunku tek tuttugu sey vario. Dikkatli kullanmak lazım. Nurmberg 2700 m basit bir meydan, star rnav hepsi yaklasma da kule radar veriyor ama faf noktasına paralel bir yerde verdi, kaptan da 2 mile yakın speed break kullandı vs. Surekli yuksek alcak mı diye sordu. 1 e3 kuralı tam o noktada o irtifayı gosterıyordu birde hw olunca yeterli dedim. Donuste ben kalktım kalkışta turbulence vardı hemen hdg istedik, thrust I mct attırdı kaptan acceleration geldi 280 select speed yaptı gelinceye kadar mct gittik. Bu sekilde de bir yükseliş olabiliyor. Hızlıca tırmanmak için. Sonra geri ortaya baglandık. Donuste 15000 ft den beni manuel ucurarak indirdi. Bir ara constraine uymayacagız dedim, fd takip etmek istemiyorum dedim. Tamam dedi 10000 ft alto 250 kt bandına gelince ucak, neyse fd takip edelim speed break acariz dedim.amacım irtifayı tutmaktı.sonra 16R ınısımızı yaptık. E2 PARK pozisyonuna standard Arrival 1A ile gittik.