Eren Ayaz
Eren Ayaz
Dün ilk lifusu uçtuk. Çok sakin ve beyefendi birisi. Her aşamada yardımcı ve öğretici tavırlarıyla rahatlatıyor insanı. Burada bahsi geçen hocaların aksine hiç soru sormadı. Kendisinin son 1 aydır ilk uçuşuymuş ona odaklanmak istedi galiba daha çok. Crusie aşamasında da hoşsohbet birisi, umarım denk gelir sizlere de. Safety pilot da imza saatinden 1,5 saat önce geldi yardımcı olmak için, onun da çok yardımı ve faydası oldu. Eren kardeşimizin ilk uçuşuna da gelen genç Zeynep kaptana da denk gelirsiniz umarım.
Re: Eren Ayaz
Öncelikle hocamızla lifus 9-10 uçtuk. Sizin de bildiğiniz gibi her lifusta beklendi giderek artıyor ve hocamızında beklentisi yüksekti. Durumsal farkındalığımı baya test etti daha park alanınında uçağı hazırlarken, yan tarafına bakma ve bana yanımızdaki uçak hangi şirkete ait söyle dedi tabiki söyleyemedim. Yan tarafa baktıktan sonra bana dön dedi ve şimdi bu ne uçağı söyle bakalım dedi bende boeing e benziyordu ama airbusta olabilir hocam dedim
Airbus dedi. Uçağı hazırladıktan sonra take off data confirm etmeden mcdu performance sayfasını check ettim sonra confirm ettik aradan birkaç dakika geçtikten sonra şuna bir daha bak dedi herşey aynı mı dedi baktım aynı dedim ama aynı değilmiş up0.2 yu dn0.2 olarak değiştirmiş. Bak aynı değil dedi bir şeyi yaparken ezbere yapmayın dedi. Uçuş boyunca bu böyle gitti. Teknik olarak çok soru soramadı kısa bir uçuştu. Belgrad git gel yaptık. Çok şükür bir sorun yaşamadık. Genel olarak durumsal farkındalığımı ölçtü. Sizin de uçuşunuza gelirse birşey için bak bakalım doğrumu vs derse bilin ki kesin birşeyi değiştirmiştir
Herkese iyi uçuşlar...
Hoş sohbet, beyefendi, yardımsever. Kesinlikle sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Lifus safety pilot kaldırma aşamalarını geçtiyseniz özellikle belli iş yükü altında sizi görmek isteyebilir. TOD - 10.000 ft arasında tek başınıza işleri yaptırabilir. Kokpit acil durum giriş çıkış, kabin amiri ile görüşme usulleri, yolcu anonsu yapma konularına bakıp gidebilirsiniz.
Lifus 10 11 uçtuk, cok kibar ve yardımsever bir insan. Aklınızdaki tüm sorulari cevaplar sorabilirsiniz. Kule konuşmalarını hızlı cevaplamamizi bekliyor. Birde aşağıdaki trafiğin farkında olun, hangi şirket ve ucak tipi etrafınizda var diye. Hannover git gel yaptik, Almanya meydanlarinda desent own rate, desent 4000 ft vertical speed - 1500 ft per min, report when intercept Loc, gibi talimatlara hazırlıkli olun. Bu arada bukres ve belgrad üzerinde 077, 078 or less, or greater gıbı talimatlar gelebilir speed için, ilk duyanlar şaşırmısin diye yazıyorum. Rahat bir uçuştu umarım sizde Eren Ayaz kaptanla ucarsiniz.