Ulaş Yaman

Kim neye ne kadar dikkat ediyor ? Ne istiyor ?
IBC
Site Admin

Ulaş Yaman

Mesaj gönderen IBC »

Kaptanımız akademi mezunlarından, geniş gövdede P3 olup sonra filomuzda kaptanlık ve son bir yılda da CI'lık almış. Gördüğüm en nazik, kibar kaptanlardan biriydi, sadece Burak Kaptan'ım şeklinde hitap ediyor.

30 dk brifing zamanı mutlaka ayırın, detaylı şekilde OFP, NOTAM'lar, Weather ve Alternate meydanları anlatmanızı istiyor. Uçakta hiç bir şeyin acele ettirmesine izin vermeden, sakin ve tekrarlı bir şekilde operasyonda ağır da kalsanız bilerek yapmanızı bekliyor. PF olmanızı istiyor ve limitler dahilinde destekliyor.

Cruise FL, Descent Managment, Configuration Managment konularında önce fikrinizi soruyor, sonra kendi fikrini çok düzgün bir şekilde tartışmaya açıyor. Oldukça öğretici ve yapıcı bir tavrı var.

Cruize brifingdeki itemlardan acil durum prosedürlerini ezberden hızlı hızlı saymak yerine sakince tek tek göstererek, sanki o anda o durum yaşanıyormuş gibi anlatmanızı istiyor. Bu konuda bir eksiklik varsa, düzeltmek için araya giriyor.

Çok keyif aldığım bir Ist-Lyon seferi gerçekleştirdik. Darısı hepinize
k_ozturk11
F/O

Re: Ulaş Yaman

Mesaj gönderen k_ozturk11 »

St.petersburg yaptık kendisiyle çok kibar ve beyefendi bir insan. Cruise briefingde diğer hocalardan oturtmuş olduğum ifadeleri beğenmedi örnek verecek olursak ilk başta sayfaları gezdim yakıt checki yaptım brifing öncesinde bunlardan bahsettim hocam uçak iyi durumda vs diye başladım brifing guide de öyle bişey yazmıyor ne yazıyorsa ordan başla dedi. Çok soru sormadı, hataları düzeltme eğiliminde, hazırlıklı gitmekte fayda var bilgi seviyesini iyi bekliyor.