Genelde iyiydi muhtemel ilk Lifus uçuşu olması nedeniyle o kadar zorlamadı. Safety kaptan arkadaşın yardım etmesine yapılan hata önemli dahi olsa birşey demedi (Taxi flowda max autobrake açmayı safety hatırlattı) ilk uçuş olduğu için ben biraz fazla gergindim ondan dolayıda beni rahatlatmaya yönelik arada espri şaka falan yaptı. Kendisi zaten tanıdığımız muhabbet ibrahim kaptan uçuştada aynı diyebilirim (en azından ilk lifus için).
Ana hatlarıyla flowlar ve checklist hakimiyeti varsa size sıkıntı yaratmayacak gibi gözüküyor.
Kule konuşmalarında merhaba (hatta mümkünse o ülkenin dilinde) ve güle güle, teşekkürler gibi nezaket kelimelerine hassas. Kaçırmamanızı istiyor güzel cevaplar yada konuşmalarda motive edici şekilde el hareketi de yapıyor
Taxi yapma konusu da ibrahim kaptan için önemli başka işle meşgul olunmaması ve kaptanı asist ederken sadece 3 kelime kullanılmasını istiyor ( ex. Second Right G3, first Left B…) Taxi talep ederken hangi taxi yollarını verebileceğini önden tahmin etmek gerekli yoksa taxi talimatlarının anlaşılmasının bu aşamada zor olabileceğini belirtti. Taxi yaparken kaptanı durdurma taxi talimatlarını almada geç kalma dedi.
Uçuş sonu iyi değerlendirmelerde bulundu, tüm hataları yazma taraftarı bir eğitmen olsaydı birçok eksik yazabilirdi ama yazmadı.
Flowlar ve checklistlere hakim olunursa ibrahim kaptan ile olan uçuşlarda max verim alınır diyebilirim. Brifingler (departure) zaman darlığından hızlı geçti. arrival brifinglerden birini PF gibi bana yaptırdı orda STAR nots için okuyup yorum yapmamı direk okumanın daha faydalı olacağını söyledi onun dışında brifingler için ekstrem bi beklentisi olmadı. (Cruise brifing de denedim ama sıçtım resmen çorba gibi yaptın dedi
Beraber lifus uyulması güzel bir kaptan olarak akılda kaldı diyebilirim nadiren profesyonel olmanın gerektirdiği nedenlerden ciddi olması gerekiyorsa oluyor onun dışında gayet güler yüzlü ve motive ediciydi.